• Medicalport Hastanesi, Kurtuluş Caddesi, No:70, GİRNE

BLOG

Ailenizi genişletme kararı mı aldınız ?


Ailenizi genişletme kararı mı aldınız?

Çiftlerin bilinçli üreme kararlarının alınmasına yardıımcı olacak bir etken de taşıyıcılık tarama testleridir. Anne baba adaylarının veya hamile bireyler de genetik bir hastalığın taşıyıcısı olup olmadıklarını Genescreen Taşıyıcılık Testi ile öğrenebilir. Bu da daha bilinçli üreme kararlarının zeminini hazırlart.

Taşıyıcılık taraması, kişinin otozomal resesif veya X’e bağlı genetik hastalıklar için taşıyıcı olup olmadığını belirlenmesi amacıyla yapılan basit bir kan testidir.

Taşıyıcılık taraması hamilelik öncesinde veya sırasında istediğiniz zaman yapılabilir. Kişiler çocuk sahibi olmadan önce gebelik planlarken taşıyıcılık durumlarını bilmek isteyebilir.

Taşıyıcı olmak; genetik bir hastalık ile ilişkili genin iki kopyasından sadece birinde değişikliğe sahip olmak demektir. İki ebevyn de aynı hastalık için taşıyıcı isele, her hamilelikte doğacak çocuğun 4’te 1 (%25) oranında hasta olma olasılığı vardır. Bir kadın X’e bağlı hastalığın taşıyıcısı ise her hamileliğinde çocuğuna 2’de 1 veya %50 oranında bu hastalık ile ilişkili mutasyonu geçirme olasılığı bulunur. Çocuk erkekse ve mutasyon kalırsa hasta olacaktır.

 

GENESCREEN Taşıyıcılık Tarama Testleri neden önemlidir?

Genetik resesif bozukluklar doğan çocuklara sahip olan çiftlerin %80’inde;ebevynlerde herhangi bir bulgu yoktur.

550 gebelikten 1’i Genescreen panelindeki hastalıklardan 1’inden etkilenmektedir.

Birçok çalışma göstermiştir ki; yaklaşık olarak 4 kişiden 1’i en az 1 gen mutasyon taşıyıcısıdır, ve 20 kişiden 1’i birdddeeen çok gen mutasyonu taşıyıcısıdır; %88’inin önceden aile öyküsü yoktu ve 240’da 1’inde gen mutasyonu olan bir çocuk sahibi olma riski yüksek taşıyıcı çiftler vardı.

American College of Obstetricians and Gynecologists genişletilmiş aile taramasını uygun bir tarama stratejisi olarak önerdi ve daha fazla hastaya fayda sağlamak için aile geçmişi veya etnik kökene bakılmaksızın genişletilmiş taşıyıcılık taramasının rutin olarak önerilmesi tüm hastalar için tutarlı ve uygun olan tek tarama yaklaşımı olarak kabul edildi.

Eurofins kalitesinin sunmuş olduğu Genescreen Testi ile taşıyıcı olup olmadığınızı öğrenerek geleceğe bilinçli adımlar atabilirsiniz.

 

HAMİLELİK SÜRECİNİZDE YANINIZDAYIZ- GEBELİKTEN DOĞUMA

Wellcare Laboratories olarak Gebelik Planı öncesi, gebeliğin ilk gününden doğuma kadar olan süre boyunca alanında uzman ekibimiz, yüksek hizmet kalitesi ve ileri teknoloji ile güvenilir sonuçlar sunarak sizing ve ailenizin yanınızdayız. Wellcare Laboratories kalitesinin sunmuş olduğu testler ile geleceğe bilinçli adımlar atabilirsiniz. Laboratuvarımızın sunduğu gebelik önce tarama paketine göz atabilirsiniz.

Sizlere geniş kapsamlı tarama imkanı sağlayarak bilinçli üreme kararlarının alınmasına yardımcı olabilmek için buradayız.

 

GELECEĞİNİZ İÇİN HAZIRLANMAYA BAŞLAYIN

Çocuk sahibi olmayı planlayan her çifte aile geçmişine bakılmaksızın taşıyıcılık taraması rutin olarak uygulanması aile öykünüzdeki kromozomal anomaliler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlar ve geleceğinizi sağlam adımlarla planlamanız için yol gösterici olabilir.

GENESCREEN Testi taşıyıcısı olabileceğiniz ciddi genetic hastalıkların bebeğe geçme riski hakkında bilgi vererek, daha sağlam adımlarla bilinçli üreme kararları için zemin hazırlar.

 

Gebeliğinizin 10. Haftası: NIPT; Ileriye doğru atılmış bir adım!

Anneler henüz hamilelik sürecinin başından itibaren çocuklarının geleceğini planlamaya başlarlar ve planlamadaki ilk aşama sağlıktır.

O halde, eğer hamileliğinizin 10. Haftasına geldiyseniz bebeğinizin sağlığı için harekete geçme vaktiniz de geldi demektir. Şimdi kaygılarınızı geride bırakma zamanı! Gebelikte genetic takip önemlidir. Oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilen bir genetic test olan NIPT  (Non-Invasiv Prenatal Tarama) ile bebeğinizin kromozom bozukluklarının tespit edilmesini sağlayabilirsiniz. 

 

Güvenilir, Hızlı ve Pratik NIPT ile huzurlu bir hamilelik sürecini geçirmek mümkün.

NIPT Testinde anne adaylarından alınan bir tüp kan örneği ile kanda dolaşan bebek DNA’larının yapısındaki olası anomaliler araştırılır. Temelde trizomi 13-18-21 gibi anöpleidelerin tespiti için kullanılan NIPT, Eurofins farkı ile otozomal anomalilere, 7 Mb üzeri tüm delesyon ve duplikasyonlar gibi nadir kromozomal bozukluklarını da inceleyebilen bir testtir. Ayrıca NIPT testi ikiz gebeliklerde de yapılabilecek en başarılı tarama testidir. Tüp bebek yöntemiyle gebe kalmış anne adayları da NIPT testini güvenle yaptırabilir, gebelik süreçlerini huzurla geçirebilirler. Özellikle ileri yaş gebeliklerinde, NIPT ile gereksiz girişimsel işlemleri de önlemiş olurlar.

Negatif sonuç; fetüsün araştırılan anomalilerden birinden etkilenme riskinin çok düşük olduğunu gösterir. Bu durumda doktorunuz başka testlerin yapılmasının gerekip gerekmediğini size söyleyecektir. Negatif test sonucundan sonar süreç boyunca hamilelik izlenmeye devam eder.

Pozitif sonuç: Fetüsün araştırılan anomalilerden birinden etkilendiğine dair güçlü bir şüpheyi gösterir. Bu durumda teşhisi doğrulamak için yapılması gereken ek testler hakkında doktorunuz size bilgi verecektir.

Amerikan Kadın Doğum ve Jinekologlar Koleji’nin (ACOG) ve Maternal Fetal Tıp Derneği’nin (SMFM) tavsiyeleri doğrultusunda, Uluslararası deneyimi, uzman hekimlerin referansıyla Eurofins NIPT Testi ile bebeğinizin sağlığı için doğru adımlar atmanızı sağlıyoruz.

 

Doğum ve Bebeğe hazırlanırken Geleceğe yapacağınız en iyi yatırım ise ONKIM ile Kordon Kanı-Kordon saklatmak olabilir. Bu doğum anına ait TEK şanstır.

Kordon kanı, bebek doğduktan sonra plasenta tarafındaki göbek kordonu içinde kalan kandır ve kök hücre bakımından oldukça zengindir. Bebek doğduktan sonra göbek kordonu kesilir, bebek anneden ayrılır. Kanın pıhtılaşmasını engelleyen koruyucu bir sıvı ile doldurulmuş özel toplama torbası göbek kordonuna bağlanarak, kordon kanının yerçekiminin etkisiyle dolması sağlanır. Göbek kordonu doğumdan hemen sonra plasenta ile birlikte atılan ve gebelik boyunca çocuğu besleyen, anneyle çocuk arasındaki tüm iletişimi sağlayan bir yapıdır. Son yıllarda yapılan çalışmalar göbek kordon dokusunun mezenkimal kök hücreler açısından oldukça zengin olduğunu kanıtlamıştır.

Göbek kordonundaki kök hücreler doku reddi hastalığı (GvHD-Graft versus host hastalığı) gibi hastalıklarda kullanım imkanı bulmaktadır. Göbek kordonundaki kök hücreler; Kemik, kıkırdak, yağ dokusu, sinir ve bağ dokusu gibi mezenkim hücrelerinden gelişmiş doku ve organların zarar görmesi sonucu oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Organ nakillerinde vücudun yeni organı reddetmemesi için kullanımı FDA dahil tüm kurumlarca onaylanmıştır. Bunun yanı sıra, serebral palsi, otizm, çocuklardaki işitme kaybı, Tip-I diyabet ayrıca Parkinson gibi sinir sistemi harabiyeti; MS (multiple skleroz), romatoid artirit, osteogenesis imperfekta gibi oto-immün hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği düşünülmüş ve bunu araştırmak için yurt içi ve yurt dışında onaylı birçok klinik araştırma çalışmaları yapılmaktadır.

 

KORDON KANI İLE GELECEĞE GÜVENLE BAĞLANIN.