Medicalport Hastanesi, Kurtuluş Caddesi, No:70, GİRNE
Miracle Hastanesi, Prof. Hilmi İleri Sokak, No:24, LEFKOŞA
TR
EN
RU
RO
ONLINE
KURUMSAL
Hakkımızda
Kalite Yönetimi
Şubelerimiz
Kalite Politikamız
Ekibimiz
HİZMETLERİMİZ
Cinsel Sağlık Merkezi
Tıbbi Tahlil Laboratuvarı
Evden Kan Alma Hizmeti
Check Up Panellerimiz
Moleküler Mikrobiyoloji (PCR) Laboratuvarı
Invasiv Olmayan Prenatal Test (NIPT)
Taşıyıcılık Panellerimiz
Üreme Sağlığı
BİLMENİZ GEREKENLER
Bize Gelmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
ONLINE İŞLEMLER
BLOG
İLETİŞİM
İletişim Formu
Öneri Formu
Miracle Hastanesi, Prof. Hilmi İleri Sokak, No:24, LEFKOŞA
Medicalport Hastanesi, Kurtuluş Caddesi, No:70, GİRNE
Lefkoşa: 0392 444 67 25
Girne: 0392 815 08 00
[email protected]
Pazartesi-cuma 7.30-22:00
Cmts 08.00-22:00
Pazar 10.00- 20.00
Diyabet Paketi
Diyabet Paketi
Glukoz (Açlık)
HbA1c
HOMA-IR
İnsülin
Diyabet bir metabolizma hastalığıdır. Kan şekerinin yükselmesine diyabet adı verilir. Açlık kan şekeri 126 mg/dl üzerine çıktığında veya tokluk kan şekeri 200 mg/dl üzerine yükseldiğinde kişiye diyabet tanısı konulmaktadır. Zamanında önlem alınmadığı ve kan şekeri kontrol edilmediği takdirde diyabet şeker yüksekliği ile birlikte şekerin toksik etkilerinin özellikle damarların üzerinde gösterdiği olumsuz etkilerle başta gözler, böbrekler, sinir uçları, kalp ve beyin damarları ve bacak damarları gibi pek çok organımızda ve dokumuzda kalıcı hasarlar oluşturabilir.
Hiperglisemi, kan şekerin 180 mg/dl üzerine çıktığında böbrek idrara şeker kaçırmaya başlar. İdrara şeker çıkması beraberinden tuz ve su kaybı getirir. Bu nedenle kişi su kaybeder, çok susar ve çok su içme isteği hisseder. Zaman içinde bu döngü süregelir ve uzun süre devam ederse su ve kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk gibi belirtiler görülebilir. Ancak hiperglisemi uzun yıllar içinde yavaş yavaş meydana geliyorsa hiçbir belirti göstermeyebilir.
Hipoglisemi, şekerinin 50 mg/dl altında olmasına hipoglisemi denilmektedir. Hafif hipoglisemide açlık, titreme, terleme ve çarpıntı gibi şikâyetleri olurken ağır hipoglisemide şeker düzeyi 50 mg/dl’nin çok daha altına düşer ve beyin kendisi için gereken şekeri kanda bulamayacağı için beynin şekersiz kalmasına bağlı olarak komaya kadar giden şuur kaybı ortaya çıkabilir.